Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Краснолиманському міському суді Донецької області проведено "День відкритих дверей" для школярів

27 жовтня 2017, 11:25

24 жовтня 2017 року в Краснолиманському міському суді Донецької області для учнів 8-11 класів Сіверських загальноосвітніх шкіл №1 і №2 Бахмутської районної ради Донецької області пройшов черговий "День відкритих дверей"

 

 Під час заходу керівник апарату суду Троценко І.О. показала дітям робочі кабінети, зали судових засідань обладнаних системою відеоконференції.

Заступник керівника апарату Роменська В.М. розповіла про щотижневу роботу працівників апарату суду; роз’яснила порядок надання та отримання інформації в суді, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як вести себе під час слухання справи.

Судовий розпорядник Самусь І.І. показав відвідувачам умови тримання осіб в кімнаті для обвинувачених, які перебувають під вартою.

Суддя-спікер Мірошниченко О.В. в доступній формі розповів старшокласникам про цілі та завдання суду.

Захопила дітей своїм змістом презентація помічника судді Полупан К.А. «Символи та символіка судової влади». Насиченість ілюстрацій і частота їх змінюваності не давала можливості учням відірватися від моніторів.

 

 Помічник судді Шепель Н.М та секретар судового засідання Безорчук А.О. бездоганно виконали ролі сторін по цивільній справі в змодельованому судовому засіданні. Професійно виконала свої обов’язки секретар судового засідання Снігирьова О.Ю. Технічну підтримку забезпечив спеціаліст з інформаційних технологій Самойлов О.В.

  По закінченню змодельованого судового засідання слухачі виявили високу активність. Гострі та відверті питання ставив судді-спікеру старшокласник Крохін Вадим.

Найактивнішим учасником виявився учень 9-го класу Ростислав Каплиш.

Його допитливі питання свідчили про інтерес дітей до характеру і умови роботи судді.

Класний керівник Чаплик Н.В. зазначила, що День відкритих дверей - це гарна можливість побачити організацію роботи суду зсередини.

«Змодельоване судове засідання справило на дітей найяскравіше враження під час заходу, що був організований працівниками суду. Обрана тема - відповідальність неповнолітнього за заподіяння шкоди, є актуальною і безсумнівно мала виховний ефект," – підсумувала класний керівник Решетняк Н.І.

Краснолиманський міський суд завжди відкритий для молоді.

Дату проведення наступного дня відкритих дверей можливо узгодити за телефоном (06261) 4-15-55

Джерело

За повідомленням прес-служби суду