Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду м. Києва здійснила робочий візит до США

27 жовтня 2017, 15:46

За сприянням Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP) у період з 13 по 20 жовтня відбувся діловий візит до США робочої групи з написання Посібника для суддів з питань інтелектуальної власності, до якої входить суддя господарського суду м. Києва Гумега Оксана Валеріївна.

Під час зустрічі представники української сторони мали змогу ознайомитися із роботою Окружного суду США, Будинку суду Міннеаполісу, Верховного суду Міннесоти, відвідати судові засідання у справах з інтелектуальної власності та обмінятися досвідом з іноземними колегами під час засідання круглого столу з питань авторського права, торгових марок, патентів.

Учасникам робочої групи в Бюро з патентів і товарних знаків США представили практику застосування законодавства про торгові марки, патенти та авторське право. Також відбулося знайомство із організацією корпорації адвокатів інтелектуальної власності та Федеральним судовим центром, що є дослідницьким й освітнім агентством для федеральних судів США .

У співпраці з американським експертом Кріс Маркаріан члени авторського колективу розробили подальші кроки, що посприяють завершенню роботи над першим посібником для суддів з питань інтелектуальної власності в Україні.

Зазначимо, що обмін досвідом у такому форматі є успішним прикладом ефективної взаємодії суддів та експертів.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду