Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В зв'язку з неявкою захисника обвинуваченого відкладено розгляд справи, у якій 42 особи є потерпілими внаслідок шахрайських дії, пов'язаних із заміною газового обладнання

30 жовтня 2017, 16:20

27 жовтня 2017 року о 11-00 мало відбутися судове засідання у кримінальному провадженні відносно громадянина Ч., якого звинувачують у шахрайських діях, пов'язаних із заміною газового обладнання. Потерпілими в даному провадженні є 42 особи, здебільшого усі вони є літніми людьми, пенсіонерами.

Судом в судовому засіданні було подовжено запобіжний захід обвинуваченому. 

Так, судом винесено ухвалу про продовження запобіжного заходу обвинуваченому у вигляді тримання під вартою до 25.12.2017, оскільки судове слідство у кримінальному провадженні не закінчено, громадянин Ч. обвинувачується у вчинені корисливого злочину середньої тяжкості за 42 епізодами, в т.ч. проти осіб похилого віку, зареєстрований в м. Харкові, не має постійного місця проживання в м. Миколаєві.

На думку суду, є  достатні підставі вважати, що ризики, які було враховано при обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а саме вчинення нового злочину та переховування від суду - не зменшилися. Таким чином, суд вважав, що інший менш суворий запобіжний захід не забезпечить належної поведінки обвинуваченого щодо виконання ним своїх процесуальних обов’язків. 

В зв'язку з неявкою захистника обвинуваченого, у судовому засіданні оголошено перерву.

Наступне судове засідання відбудеться 22 грудня 2017 року об 13-00.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду