Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За зберігання макової соломки житель Віньковеччини заплатить штраф

30 жовтня 2017, 12:44

Визнати винним у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) – такий вирок виніс Віньковецький районний суд мешканцю одного із сіл Віньковеччини, призначивши йому покарання – штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850грн).

Саме про таке покарання йшлося в угоді про визнання винуватості, що уклали обвинувачений і прокурор Городоцької прокуратури. На прохання обох сторін суд затвердив документ.

Згідно із вироком, на подвір’ї біля будинку, де мешкає чоловік, два тижні тому поліцейські під час огляду знайшли понад 164 грами наркотичної речовини, яка містить наркотично активні алкалоїди опію, морфін, кодеїн та є сумішшю особливо небезпечного наркотичного засобу – маковою соломою. Однак, зважаючи на сприяння розкриттю злочину, щире каяття, позитивну характеристику та те, що притягується до кримінальної відповідальності вперше, правоохоронці пішли з чоловіком на угоду про визнання винуватості, узгодивши покарання.  

Нагадаємо, відповідно до вимог ст.469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим може бути укладена у проваджені щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскарженим до хмельницької «апеляції».

Джерело

За повідомленням прес-служби суду