Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирощування маку обернулося для жительки Білогірського району роком позбавлення волі

30 жовтня 2017, 13:45

Ізяславський районний суд визнав жительку Білогірщини винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 310 (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України і призначив їй покарання у вигляді 1 року позбавлення волі, звільнивши від його відбування з іспитовим терміном на 1 рік.

Як встановив суд, на присадибній ділянці біля свого обістя у Білогірському районі жінка вирощувала рослини, які, згідно із висновком експерта, є снотворним маком і містять наркотично активні алкалоїди опію, морфін, кодеїн. У серпні цього року під час обшуку, проведеного на підставі ухвали слідчого судді Білогірського райсуду, у її помешканні правоохоронці знайшли і вилучили, як згодом підтвердить експертиза, 7 рослин конопель, 334 рослини маку снотворного, речовину у сухому стані, макову солому (понад 344 грами).

У суді жінка пояснила: мак сіяла для кулінарних потреб, а його рештки після того, як забрала насіння, просто не встигла спалити.

Оцінивши усі докази, суд прийшов до висновку, що її вина у вчиненні незаконного посіву та незаконного вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин,  незаконного придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, доведена.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскарженим до апеляційного суду області.  

Джерело

За повідомленням прес-служби суду