Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області винесено обвинувальний вирок чоловіку, який погрожував вбивством співробітникам патрульної служби

02 листопада 2017, 11:47

Засуджений Ч., який раніше неодноразово притягувався до кримінальної  відповідальності та маючи не зняту та непогашену судимість у встановленому законом порядку, за злочини передбачені частиною 2 статті 185 КК України, знову вчинив аналогічний корисливий злочин, а також злочин по відношенню до правоохоронних органів. 

Так, перебуваючи вдома засуджений Ч. розпивав алкогольні напої зі своєю матір’ю Ш., яка почала  в стані алкогольного сп’яніння порушувати громадський порядок, а саме кидати каміння у вікна багатоповерхового будинку, на що співробітники патрульної служби  Ізюмського МВ ГУМВС України в Харківській області   відразу прибули на місце події.

Засуджений Ч. у стані алкогольного сп’яніння,  обурений прибуттю патрульної служби, демонстративно тримаючи у своїх руках ніж та розмахуючи ним,  почав погрожувати вбивством співробітникам патрульної служби, чим вчинив злочин, передбачений частиною 1 статті 345 КК України.

В подальшому,  продовжуючи свою злочинну діяльність засуджений Ч. скориставшись відсутністю уваги потерпілої Л. переслідуючи корисливу мету – наживу, таємно викрав грошові кошти, які знаходились у кармані куртки потерпілої,  вчинивши  злочин, передбачений частиною 2 статті 185 КК України.

Так,  за сукупністю злочинів, передбачених частиною 1 статті 345 та  частиною 2 статті 185 КК України, а саме  за погрозу вбивством, насильством працівника правоохоронного органу  та таємного викрадення чужого майна (грошових коштів) судом засуджено громадянина Ч.  до 3 (трьох) років позбавлення волі.

 Та враховуючи те, що обвинувачений Ч. скоїв злочин у період не відбутого покарання за попереднім  вироком суду, суд, остаточно призначив міру покарання обвинуваченому Ч. у виді  4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду