Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Запорізької області задоволено позов Запорізької АЕС про стягнення заборгованості та штрафних санкцій з оплати послуг теплопостачання на суму понад 5,6 млн. грн.

01 листопада 2017, 11:00

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» в особі відокремленого підрозділу «Запорізька атомна електрична станція» до КП «Підприємство комунальної власності»  Енергодарської міської ради про стягнення заборгованості та штрафних санкцій за договором теплопостачання.

Встановлено, що у квітні 2013 року між сторонами був укладений договір про надання послуг з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, відповідно до якого, теплопостачальна організація зобов’язується надати послуги споживачу в необхідних йому обсягах, відповідно до умов договору, а споживач, в свою, чергу, зобов’язується сплачувати за отримані послуги за встановленими тарифами у строки, визначені договором.

Під час розгляду справи судом встановлено, що за спожиті в січні 2017 року послуги, відповідач заборгував позивачу суму понад 5,1 млн. грн., яку у встановлені договором строки не сплатив.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

За невиконання або неналежне виконання сторонами зобов’язань за договором, винна сторона відшкодовує іншій заподіяні збитки.

Відповідно до норм ГК України, учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність за порушення у сфері господарювання шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій.

З огляду на викладене, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов Запорізької АЕС до КП «Підприємство комунальної власності»  Енергодарської міської ради та стягнув з відповідача заборгованість та штрафні санкції на загальну суму 5605546,30 грн.

Рішення по справі №908/1623/17 від 28.09.2017 не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду