Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області стягнув на користь Укрзалізниці штрафні санкції за несвоєчасну поставку товару на суму понад 380 тис. грн.

01 листопада 2017, 11:46

Господарським судом Запорізької області розглянуто позов ПАТ «Українська залізниця» в особі філії «Центр забезпечення виробництва» до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення штрафних санкцій за несвоєчасну поставку товару.

Встановлено, що в квітні 2016 року між сторонами був укладений договір поставки, відповідно до умов якого, постачальник зобов’язався поставити та передати у власність, а замовник прийняти та оплатити продукцію, найменування, марка і кількість якої вказані у специфікації.

Сторони визначилися, що поставка товару має бути проведена протягом 40 календарних днів з дати письмової рознарядки замовника, яка вважається дозволом на поставку та є підтвердженням готовності замовника до прийому продукції.

Під час розгляду справи судом встановлено, що на виконання умов договору ПАТ «Українська залізниця» направило на адресу відповідача рознарядку від 20.02.2017, кінцевим терміном поставки за якою було 01 квітня 2017 року.

Однак, відповідач свої зобов’язання щодо своєчасної поставки товару всупереч умов договору та вимог закону, в обумовлений строк не виконав.

Чинним цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

Відповідно до норм діючого законодавства, а також умов спірного договору зазначені обставини є підставою для застосування до відповідача штрафних санкцій.

За таких обставин, Господарський суд Запорізької області задовольнив позов ПАТ «Українська залізниця» в особі філії «Центр забезпечення виробництва» до товариства з обмеженою відповідальністю та стягнув з відповідача штрафні санкції на загальну суму 385501,01 грн.

Рішення по справі №908/1423/17 від 25.09.2017 не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду