Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя розглянула питання щодо внесення Президентові України подання про призначення та відрядження суддів

31 жовтня 2017, 18:17

Вища рада правосуддя під час засідання 31 жовтня 2017 року розглянула питання щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів та ухвалила відмовити у внесенні подання про призначення Мірошниченко Наталії Вячеславівни на посаду судді Самарського районного суду міста Дніпропетровська.

Крім того,Вища рада правосуддя відклала розгляд питання щодо внесення подання Президентові України про призначення Абдукадирової Каріне Ескендерівни на посаду судді Донецького окружного адміністративного суду.

Також Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові України про відрядження судді. Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що до Вищої ради правосуддя надійшло подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з рекомендацією на відрядження судді господарського суду Луганської області Тацій Олени Владиславівни до господарського суду Харківської області для здійснення правосуддя строком на 6 місяців у зв’язку з виявленням надмірного рівня навантаження у суді.

«З матеріалів подання вбачається, що наявні визначені законом обставини для відрядження судді до господарського суду Харківської області, рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України обґрунтоване та прийняте відповідно до встановленого порядку», – зазначив Вадим Беляневич.

Згідно з пунктом 1 розділу IV Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17, Державна судова адміністрація України повідомила Вищу раду правосуддя про відсутність необхідності перерозподілу видатків на утримання судів.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про відрядження судді господарського суду Луганської області Тацій Олени Владиславівни до господарського суду Харківської області строком на 6 місяців для здійснення правосуддя.

 Прес-центр судової влади України