Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На базі Апеляційного суду Кіровоградської області відбулося засідання круглого столу на тему «Електронні докази під час досудового розслідування та судового розгляду»

31 жовтня 2017, 13:52

Комітетом захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України спільно з Міжвідомчим науково-дослідницьким центром з проблем боротьби з організованою злочинністю при Раді національної безпеки і оборони України  28 жовтня 2017 року на базі Апеляційного суду Кіровоградської області організовано засідання круглого столу на тему  «Електронні докази під час досудового розслідування та судового розгляду».

                                       

Участь у засіданні круглого столу взяли голова Комітету захисту прав людини при Національній асоціації адвокатів України – Ганна Колесник, доцент кафедри правосуддя юридичного факультету Київського національного  університету імені Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук – Наталія Ахтирська, начальник відділу з вивчення проблем протидії організованої злочинності у сфері державної безпеки – Ігор Тупельняк,  суддя-спікер Апеляційного суду Кіровоградської області – Світлана Яковлєва, представники прокуратури, пробації області, адвокати, судді районного суду.

Захід організовано з метою спільного обговорення проблемних питань, які виникають під час захисту прав людини в кримінальному провадженні та пошуку практичних шляхів їх вирішення.

                                            

Наталія Ахтирська акцентувала увагу присутніх на проблемних питаннях  виявлення та фіксації електронних доказів під час розслідування кримінальних проваджень.

Ігор Тупельняк окреслив ризики та технічні можливості зміни і знищення електронних доказів під час досудового розслідування і судового розгляду. У ході обговорення було наголошено на доцільності забезпечення безпеки особистої інформації під час користуванням безкоштовними точками доступу до мережі Інтернет та користування сумнівними ресурсами безпосередньо в самій мережі.

                                                 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду