Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вищу раду правосуддя відвідали студенти Школи судової журналістики

06 листопада 2017, 18:07

6 листопада Вищу раду з  ознайомчою екскурсією відвідали студенти Школи судової журналістики, яка працює при Київському апеляційному адміністративному суді. Майбутні журналісти, студенти третіх курсів журналістських вищих навчальних закладів, які вирішили опанувати основи судової журналістики, мали нагоду ознайомитися із роботою незалежного конституційного органу суддівського врядування – Вищої ради правосуддя. Під час екскурсії  обговорювалися питання статусу, повноважень, способу формування та складу Ради, новели судової реформи, зокрема проведення конкурсу на посади суддів Верховного Суду. Начальник управління по роботі зі зверненнями, запитами на інформацію та забезпечення організації особистого прийому громадян Вікторія Максімова розповіла студентам, як у секретаріаті Ради організовано роботу зі зверненнями громадян, як застосовуються на практиці закони України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», як подати електронне звернення до Ради тощо.

Окрему увагу приділено повноваженням інших органів суддівського врядування та самоврядування – Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, а також Національної школи суддів України.

Студенти отримали можливість особисто поспілкуватися із членом Вищої ради правосуддя, професором Київського національного університету імені Тараса Шевченка Анатолієм Мірошниченком. Під час імпровізованої прес-конференції А.Мірошниченко відповів на запитання майбутніх журналістів про роботу Вищої ради правосуддя, про завдання Ради, про зміни в судовій системі країни внаслідок судової реформи, про процедуру дисциплінарної відповідальності судді. Студентів цікавило, у чому полягає складність роботи на посаді члена Ради і чому А.Мірошниченко змінив роботу викладача університету на посаду члена Вищої ради правосуддя, а також коли стануть відчутними наслідки судової реформи. На думку А.Мірошниченка, в правовій системі країни відбуваються позитивні процеси, які, на жаль, не завжди саме так сприймаються суспільством, зокрема і тому, що позитивні факти не потрапляють у випуски новин. «Надзвичайно важливо, аби журналісти кваліфіковано, з дотриманням журналістських стандартів показували реальний стан справ у судовій системі», – наголосив А.Мірошниченко.

Студенти також відвідали засідання Другої Дисциплінарної палати. Насамкінець практичними порадами щодо роботи із публічною інформацією Вищої ради правосуддя із молоддю поділилася начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП О.Лисенко.

Фотогалерея 

Прес-сцентр судової влади України