Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заява прес-служби Господарського суду Сумської області щодо інформації про зняття адміністративних повноважень голови суду

06 листопада 2017, 19:15

Прес-службою Господарського суду Сумської області 6 листопада 2017 року була оприлюднена інформація про розгляд зборами суддів заяви голови суду про зняття адміністративних повноважень.

Окремими медіа дана інформація була поширена викривлено, з підміною понять посада судді та адміністративна посада. З мотивів донесення до аудиторії ЗМІ достовірної інформації вважаємо за доцільне роз’яснити прийняте зборами суддів рішення.

Порядок обрання суддів на адміністративні посади та звільнення з цих посад визначається статтею 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Підставою звільнення в даному випадку була заява голови суду. Водночас звільнення судді з адміністративної посади не припиняє його повноважень судді

Підстави подання заяви О.Коваленка про звільнення з адміністративної посади викладені в самій заяві, яка розміщена на офіційній сторінці суду. Вони пов’язані з захистом авторитету суду, потребою у запобіганні потенційному конфлікту інтересів та необхідністю організації особистого юридичного захисту . Такий крок є добровільним. Заява не свідчить про визнання ним вини в інкримінованих правопорушеннях та жодним чином не пов’язана із здійсненням О.Коваленком повноважень судді.

Пропонуємо виправити недостовірну інформацію та не спекулювати на «гучних» заголовках .

Довідково.

Суддя може бути звільнений з посади виключно з підстав, визначених частиною шостою статті 126 Конституції України. Рішення про звільнення судді з посади ухвалює Вища рада правосуддя у порядку, встановленому Законом України "Про Вищу раду правосуддя".

Джерело

За повідомленням прес-служби суду