Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП визнала відсутність порушень слідчим прокуратури Одеської області Шведчиковим К.К. вимог щодо несумісності

07 листопада 2017, 18:49

 

 

До Вищої ради правосуддя надійшла заява керівника Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України Уварова В.Г. про порушення слідчим в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органами прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області Шведчиковим К.К. вимог щодо несумісності згідно зі статтею 18, пунктом 2 частини першої статті 51, статтею 54 Закону України «Про прокуратуру» та підпунктом «е» пункту 1 частини першої статті 3, статтею 25 Закону України «Про запобігання корупції».

У заяві зазначено, що прокурор Шведчиков К.К., отримавши право на частку у статутному капіталі ТОВ «Єреміївський м’ясокомбінат» у розмірі 100%, 3 та 5 липня 2017 року провів як голова загальні збори товариства з питань прийняття його до складу товариства як єдиного учасника, затвердження нової редакції статуту товариства, про звільнення та призначення директора товариства, тобто здійснював організаційно-розпорядчі функції, що належать до компетенції виконавчого органу товариства.

За результатами розгляду заяви встановлено, зокрема, що, отримавши 3 липня 2017 року свідоцтво про право на спадщину за законом на частку в статутному капіталі ТОВ «Єреміївський м’ясокомбінат», Шведчиков К.К. 5 липня 2017 року продав 100% статутного капіталу цього ТОВ іншій фізичній особі. 5 липня 2017 року рішенням загальних зборів учасників товариства цю особу прийнято до складу учасників товариства та надано згоду на продаж їй Шведчиковим К.К. 100% частки у статутному капіталі ТОВ; а також вирішено питання про звільнення попереднього та призначення нового директора ТОВ.

Чинне законодавство не визначає загальні збори товариства як виконавчі та контролюючі органи товариства, тому немає підстав для висновку про те, що Шведчиков К.К. порушив вимоги щодо несумісності, встановлені пунктом 2 частини першої статті 25 Закону України «Про запобігання корупції».

Крім того, Вищою радою правосуддя не встановлено обставин, які б свідчили про діяльність Шведчикова К.К., пов’язану із участю у виконавчих чи контролюючих органах або наглядовій раді ТОВ «Єреміївський м’ясокомбінат».

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила рішення визнати відсутність порушення слідчим в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органами прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області Шведчиковим К.К. вимог щодо несумісності.

Джерело

За повідомленням ВРП