Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Херсонської області позбавив волі посадовця, який порушив закон

08 листопада 2017, 12:00

Скадовським районним судом Херсонської області було виправдано керівника однієї із комунальних установ Скадовського району, який привласнив пальне загальною кількістю 410 л, завдавши комунальній установі матеріальних збитків майже на сім тисяч гривень.

Не погодившись із зазначеним вироком суду прокуратура Херcонcької облacті в своїй апеляційній скарзі просила призначити обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчого та адміністративно-господарського характеру строком на 3 роки. На підставі ч.1 ст.75 КК України звільнити від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробування строком на 3 роки, яку апеляційний суд задовольнив частково.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного cуду Херcонcької облacті, оцінивши докази в їх сукупності, прийшла до висновку про необхідність скасування необґрунтованого виправдувального вироку суду першої інстанції в частині виправдання обвинуваченого за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), оскільки вина останнього у вчиненні вказаного злочину повністю доведена сукупністю доказів у справі, які є належними, допустимими та достатніми для висновку про його винуватість. Разом з цим, доводи апеляційної скарги прокурора про незаконне виправдання підсудного за ст. 366 ч. 1 КК України (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей), колегія суддів вважала безпідставними, отже в цій частині вони не були задоволені.

Таким чином, апеляційний суд Херсонської області скасував вирок суду першої інстанції в частині виправдання підсудного за ч. 2 ст. 191 КК України та ухвалив в цій частині  новий вирок, визнавши останнього винним у вчиненні зазначеного злочину, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки з випробувaльним терміном, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням обов’язків організаційно-розпорядчого та адміністративно-господарського характеру строком на 2 роки. В решті вирок залишено без змін.

джерело

За повідомленням прес-служби суду