Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Єдину чинну редакцію Положення про АСДС напрацьовуватиме робоча група - рішення РСУ

26 квітня 2024, 11:28

26 квітня 2024 року відбулося засідання Ради суддів України під час якого було розглянуто одне питання "Про необхідність викладення Положення про автоматизовану систему документообігу суду (АСДС) в новій єдиній чинній редакції".

Необхідність в розробці нової редакції Положення про АСДС виникла через "різночитання" судами пунктів Положення, які викликають цілий ряд питань щодо регулювання порядку передачі судових справ (заяв, клопотань, скарг) раніше визначеному судді (головуючому судді, судді-доповідачу), колегії суддів, палаті або об'єднаній палаті.

Рада суддів України вважає, що ситуація, за якої порядок функціонування автоматизованої системи документообігу в судах визначається Положенням, норми якого діють у різних редакціях із певними правилами набранняними чинності та застосування їх із численними змінами та доповненнями до них, не сприяє чіткій правовій визначеності.

Тому, з метою врегулювання технічних та організаційних питань, забезпечення автоматизованої взаємодії Положення про автоматизовану систему документообігу суду та модулів ЄСІТС, їх однакового розуміння та застосування судами відповідних норм, Рада суддів України прийшла до висновку про необхідність викладення Положення про автоматизовану систему документообігу суду в новій єдиній чинній редакції.

Члени Ради суддів України визначилися, що над підготовкою нової редакції Положення про АСДС працюватиме робоча група, до складу якої увійдуть представники усіх зацікавлених у врегулюванні цього питання органів та установ системи правосуддя.

"За" - проголосували 23 члени РСУ, які брали участь у засіданні.

Засідання відбувалось у приміщенні Державної судової адміністрації України (вул. Липська, 18/5, м. Київ) та онлайн режимі з використанням платформи для відеоконференцій Zoom.

Рада суддів України