Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шевченківським райсудом м. Запоріжжя закінчився розгляд резонансної кримінальної справи відносно громадянина Карпова С.М., який скоїв умисне вбивство охоронця супермаркету "АТБ"

26 жовтня 2017, 10:00

Шевченківським районним судом м. Запоріжжя 24 жовтня 2017 року закінчився розгляд резонансної кримінальної справи відносно карпова С.М., який обвинувачувався в тому, що 10 жовтня 2016 року  скоїв замах на таємне викрадення майна, яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю  «АТБ – маркет» магазин «Продукти – 746», який розташований у місті Запоріжжі, проспект  Моторобудівників, будинок № 62-А.

Охоронець магазину Товариства з обмеженою відповідальністю «АТБ – маркет» магазин «Продукти – 746» Яценко А.С..  на виконання покладених на нього службових обов’язків, вчинив заходи щодо затримання громадянина Карпова С.М.

Однак, обвинувачений. намагаючись залишити місце раніше вчиненого кримінального правопорушення (злочину), маючи умисел на умисне вбивство охоронця магазину Товариства з обмеженою відповідальністю «АТБ – маркет» магазин «Продукти – 746» Яценка А.С., який був одягнений у форму охоронця, що відрізняє його від іншого обслуговуючого персоналу, та намагався  припинити спробу втечі обвинуваченого. з місця вчинення кримінального правопорушення, о 19 годині 39 хвилин 10 жовтня 2016 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, наявним у нього ножем, тримаючи його у правій руці, наніс охоронцю  Яценку А.С. один удар  в область грудної клітки зліва, спричинивши названому потерпілому одиночне проникаюче сліпе колото - різане поранення грудної клітки з локалізацією шкіряної рани на передній поверхні грудної клітки  по правій окологрудинній лінії у проекції 2-го міжребір'я з ушкодженням шкіри, підшкірно-жирової клітковини, великого грудного м'язу, міжреберних м'язів, пристінкової плеври у 2-му міжребір’ї, верхньої порожнистої вени, верхівкового сегменту верхньої долі правої легені з інтраальвеолярними крововиливами в перифокальній зоні, яке ускладнилось гострою крововтратою, від якої настала смерть потерпілого Яценка А.С.. 10 жовтня 2016 року о 19 годині 43 хвилини. Таким чином Карпов С.М. скоїв умисне вбивство Яценка А.С. у зв’язку з виконанням останнім службових обов’язків, був затриманий на місці події іншими працівниками охорони.

Вироком Шевченківського районного суду м. Запоріжжя 24.10.2017 року Карпова С.М. визнано винуватим вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 15 - ч. 1 ст. 185, п. 8 ч. 2 ст. 115 КК України та засуджено до 15 років позбавлення волі.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду