Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У КААС розпочався третій сезон Школи судової журналістики

02 листопада 2017, 16:12

Глобальна ідея завжди живить проект та наповнює силами організаторів. Для створення Школи судової журналістики такою ідеєю є юридично грамотна генерація журналістів.

Київський апеляційний адміністративний суд сьогодні розпочав 3-ій сезон Школи судової журналістики. Цього разу ми змінили правила: опублікувавши на сторінці у FaceBook оголошення про двотижневий термін подачі заявок на участь, отримували від студентів різних курсів та ВНЗ електронні анкети. Наразі у навчальній програмі беруть участь студенти з Інституту міжнародних відносин, Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського, НПУ ім. М.П. Драгоманова, НАУ.

Сьогодні відбулася перша зустріч зі студентами, коли працівники апарату КААС розповіли про суд, особливості функцій та місії, про основні аспекти роботи. Інформативну екскурсію судом провели Вадим Гринчук та Ірина Авраменко, начальник інформаційного відділу та спеціаліст відділу правової роботи.

Під час безпосереднього знайомства з учасниками ми обговорили навчальну програму, організаційні питання та види майбутніх практичних робіт, які ви зможете прочитати вже з наступного тижня в їхніх окремих блогах.

У 3-ому сезоні навчальна програма стала більш інтенсивною: наші студенти будуть відвідувати семінари і майстер-класи щодня протягом двох тижнів, а третій тиждень стане суто практичним. Тому вже завтра вони візьмуть участь у перших у своєму житті судових засіданнях та напишуть пробну замітку, а суддя Юлія Ісаєнко розповість про перебіг судового процесу в деталях.

Як завжди, ми розповідатимемо вам про кожен день навчання, тому не забувайте відвідувати сайт Київського апеляційного адміністративного суду або сторінку Школи судової журналістики у FaceBook.

Джерело

За повідомленням прес-служби КААС