Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Охтирським міськрайонним судом Сумської області обрано запобіжний захід особі, яка підозрюється у вчиненні тяжкого злочину

03 січня 2018, 15:33

30.12.2017 року слідчий суддя Охтирського міськрайонного суду Ільченко В.М. розглянула клопотання старшого слідчого Охтирського ВП ГУНП в Сумській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до особи, яка підозрюється у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, передбаченого ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України, що мало місце 30.12.2017 року о 01 год. 30 хв. біля кафе «Клеопатра» в м. Охтирка Сумської області, в результаті якого потерпілому була нанесена проникаюча колото-різана рана грудної клітини.

При прийнятті даного рішення слідчий суддя врахував, що підозрюваний обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, не має постійного місця роботи, неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення умисних злочинів, має непогашену, не зняту судимість, неодружений, має молодий вік. Виходячи з цього, слідчий суддя дійшов висновку про наявність обґрунтованих підстав вважати, що підозрюваний може здійснити дії щодо переховування від органів досудового розслідування та/або суду, вчинити інше кримінальне правопорушення, впливати на свідків, а отже застосування більш м’яких запобіжних заходів, ніж тримання під вартою, не зможе запобігти зазначеним ризикам.

До підозрюваного було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 27 лютого 2018 року, без визначення розміру застави.

За повідомленням прес-служби суду