Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту підозрюваного в смертельному ДТП у Шепетівці

03 січня 2018, 17:58

Підозрюваному в смертельній автокатастрофі, у результаті якої  1 січня 2018 року в Шепетівці загинула молода мама, а її 2-річна дитина опинилася на лікарняному ліжку, щойно Шепетівський міськрайонний суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб. З відповідним клопотанням до Феміди звернувся старший слідчий Шепетівського відділу поліції ГУНП в області.

Своє прохання про обрання саме такого запобіжного заходу правоохоронець мотивував тим, що підозрюваний втік з місця ДТП, підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачено покарання до 8 років позбавлення волі. Зважаючи на це, він може переховуватися від слідства, чинити тиск на свідків, перешкоджати досудовому розслідуванню та продовжувати займатися злочинною діяльністю. Окрім того, обставини й сам факт цього ДТП набули значного суспільного резонансу, наголошує слідчий.

Шепетівчанина підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2  ст.286 Кримінального кодексу (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжкі тілесні ушкодження).

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду