Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 березня 2023 року Конкурсна комісія оголосить перелік кандидатів, рекомендованих на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

13 березня 2023, 09:56

15 березня 2023 року об 11.00 за Київським часом відбудеться офіційне засідання Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (Конкурсна комісія ВККС), під час якого буде оголошений перелік кандидатів, які за результатами публічного конкурсу на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відповідають критеріям доброчесності та професійної компетентності і рекомендовані Вищій раді правосуддя для призначення на заняття 16 вакантних посад членів ВККС. Таким чином, Конкурсна комісія завершить конкурс на посаду члена ВККС.

Офіційне засідання буде транслюватись в онлайн-режимі на офіційному сайті Вищої ради правосуддя та офіційних каналах Конкурсної комісії – Facebook та YouTube українською та англійською мовами.

По завершенню офіційного засідання, 15 березня о 12.30 відбудеться прес-конференція для журналістів «Завершення конкурсу до нової ВККС як важлива складова судової реформи».   

Акредитація представників ЗМІ для участі у прес-конференції, яка відбудеться на платформі  Zoom, обов'язкова та проводиться до 18.00 14 березня 2023 року за посиланням. Акредитовані ЗМІ отримають інформацію щодо деталей участі на відповідну адресу.

Нагадуємо, що продовження судової реформи є важливою складовою вступу України до Європейського Союзу. Навіть в умовах військової агресії Україна робить все можливе, щоб забезпечити формування важливого інституту судової влади, відповідального за кадрове наповнення судів України – Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Наразі вакантними залишаються близько 2 тисяч посад суддів по всій Україні, не проводиться кваліфікаційне оцінювання діючих суддів, наповнення судів новими кадрами, заблоковані розпочаті конкурсні процедури. З метою  поновлення роботи ВККС створена Конкурсна комісія, яка 4 лютого 2022 року розпочала, і з 15 липня 2022 року через російську агресію поновила конкурс на посади членів ВККС.  Участь у конкурсі взяв 301 правник, що має вищу юридичну освіту,  стаж професійної діяльності у сфері права не менше 15 років.

Вища рада правосуддя